Disappointed with the accuracy of Automatic Pro

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 months ago
I've been using Automatic adapters since inception (I was one of the "order a year before it's available" people) and have had multiple versions. 

After recent updates to iOS, I was told that the old adapters (bluetooth) would not be keeping up with the new technology, and was offered a deal to upgrade to Automatic Pro.

After a couple weeks, I have to say I'm disappointed with the map accuracy for my trips. Over 50% of my trip history shows me driving on roads I didn't take (doing a loop about a block out of my way. It shows start and end points just fine, it's just when I pull up to a stop and turn, the history of my trip shows me going straight one block, turning for one block, and essentially making a loop back to the original stop/turn point that I did not take. 

Is anybody else seeing this in their trip history?
Photo of Steve

Steve

  • 322 Points 250 badge 2x thumb
  • disappointed

Posted 7 months ago

  • 1
Photo of Steve

Steve

  • 322 Points 250 badge 2x thumb
For example: I drive following the red arrows. I've never been on the streets in the red box in this screen-cap Almost every drive out of my neighborhood shows I did some variation of the counter-clockwise loop in the red box. 

Photo of Derrick S.

Derrick S., Official Rep

  • 7,684 Points 5k badge 2x thumb
Hi Steve,

Can you try hard resetting the adapter? With the car turned off, unplug the adapter and wait 10 seconds. Plug it back in and go for a drive to see if that solves the problem. If it persists, please email help@automatic.com so we can take a closer look. Thanks!
Photo of Steve

Steve

  • 322 Points 250 badge 2x thumb
I did what you suggested, and I'm still seeing the same results. I will email this issue link to helpdesk as you suggested.
Photo of sandiego

sandiego

  • 60 Points
Were you able to resolve this issue?
Photo of Steve

Steve

  • 322 Points 250 badge 2x thumb
The recommendation from support was to go to Openmaps and teach Openmaps to make a right turn. Since it already knew there was a right turn there, it wouldn't let me change anything. I got this recommendation from support at least 3 or 4 times, but on January 22nd, 2018, it "fixed itself". Whether that was something Openmaps did or AUtomatic did internally, I don't know. But it hasn't come back since that date, and did it almost every time before that date.
(Edited)