Engine code not showing up in Automatic

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Solved
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

Engine light came on for about 1 1/2 hours while on the highway yesterday.  Car ran poorly.  Unfortunately no code is showing up in the web page or on the app.
Photo of KenP

KenP

  • 262 Points 250 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Hi Ken. Sorry to ask what might be an annoying question but are you certain is was the Check Engine Light and not another warning light? Below are a couple FAQs about this feature. Please take a look and if this doesn't help, let me know. I may need to ask Tech Support to take a look.

What dashboard lights does Automatic diagnose?

How does the Check Engine Light feature work?
Photo of KenP

KenP

  • 262 Points 250 badge 2x thumb
Amy, thanks for the response.  It's my daughter's car but I'm pretty sure she knows the check engine light as we've had a bit of a run of on-again-off-again light ups (the main reason I bought the product).  The car is a 2011 Mini Copper S if it matters.

I assume, from your lack of mention, that there isn't a 3rd party app that works with Automatic to enable enhanced diagnostics.

Any ideas?  I will confirm with my girl it was the check engine light.
Best, Ken

PS, right after I bought (maybe right before) the adapter the car CEL came on and the code was displayed and interpreted, but now is gone from the dashboard and app history.
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Ok, thanks for clarifying, Ken. I'm going to export your post to our helpdesk so Tech Support can help you directly. They're much more knowledgeable about our CEL feature than I am :) and will likely need to look up your daughter's account to look at the debug data. 
Photo of KenP

KenP

  • 262 Points 250 badge 2x thumb
Hi Amy,  sorry for the delay in responding.
The account is in my name.  can I IM you that e-mail?
Thanks, Ken
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Hi Ken - I already exported this post a few days ago. Tech Support emailed you back on Tuesday at the email address you used to create your account here on the Get Satisfaction community platform. Check your inbox & spam folder for an email from support@automatic.com. Thanks!
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Hi Ken - Did you find the email from Tech Support?

This conversation is no longer open for comments or replies.