hybrid multiple trip reports for a single trip

  • 2
  • Question
  • Updated 2 years ago
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

I have a 2016 Ford fusion hybrid, and the Automatic Pro appears to break my trips up, perhaps when the gas engine turns off while driving or at stoplights and only electric is being used. As an example, my trip reports for today (Oct 28th) during one trip was split into two. My trip numbers 129 and 130 were actually one trip, and if I look at the trip, it was interrupted while I was driving on a road with no stops.
Is there anything I can do to help debug this?
Photo of kulack

kulack

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
  • frustrated

Posted 2 years ago

  • 2
Photo of Ashok Aiyar

Ashok Aiyar

  • 1,172 Points 1k badge 2x thumb
I have the 2016 Ford C-Max hybrid, which I understand has the same drivetrain as the 2016 Fusion hybrid, and Automatic Pro doesn't break my trips up. Do you have the regular hybrid or the plug-in hybrid?
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Hi kulack. Ashok's question about whether or not your Fusion is a plug-in is exactly my question. Please see this FAQ if it is a plug-in. If it's not, I'll ask Tech Support to take a look. 
Photo of kulack

kulack

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
Nope, it's not a plugin hybrid
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Ok, thanks kulack. In that case, I'll need to have tech support take a look at your account. 
Photo of kulack

kulack

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
Thanks Amy, 
  I can assist with whatever debug tech support wants. Any time.
Thanks again!
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Tech Support pushed you a new firmware on Friday, Kulack. If you get another trip that is broken up again can you please give us the date & time of the trip?
Photo of kulack

kulack

  • 150 Points 100 badge 2x thumb
Its looking good for today's trips. I'll check up again over the next couple of days.
Thanks! Fantastic turn around time!
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Glad to hear it, kulack! Keep us posted.
Photo of Nichole Wagner

Nichole Wagner

  • 92 Points 75 badge 2x thumb
I'm seeing the same thing with my civic hybrid. Each time auto-stop engages, a new trip starts.
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Hi Nichole. I see that your Civic Hybrid is a 2005. I've been digging into this issue and what I've discovered from our Senior Automotive Engineer is that this may be an issue for 1st generation Honda Civic Hybrid (2001-2005) & Insight (1996-2006) with the Pro and Lite adapters that we can't resolve. We're discussing marking these cars as unsupported in our Car Compatibility checker for this reason. I know this is not the answer you're hoping to hear and I wish I had a better one for you. If this news causes you to want to explore your options for returning your Pro adapter, please email support@automatic.com and one of our Customer Care agents will help you out. You can reference our conversation here. 

This conversation is no longer open for comments or replies.