Slow app. response

  • 4
  • Question
  • Updated 11 months ago
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

Anyone experiencing very slow app. start-up and data load? Seems like pulling data from the server is the bottleneck. Occurs even when not connected to adapter.
Photo of Marc

Marc

  • 210 Points 100 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 4
Photo of Kimberly

Kimberly

  • 76 Points 75 badge 2x thumb
Yes, it repeatedly launches and hangs for long periods of time. I haven't started troubleshooting much yet though.
Photo of Amy

Amy

  • 68,970 Points 50k badge 2x thumb
Are you both on Gen 2 adapters? If you're not sure, please check this FAQ: Which adapter do I have?
Photo of Kimberly

Kimberly

  • 76 Points 75 badge 2x thumb
Sorry it took so long to get back to you. Yes, I'm on A2, using the iOS classic app as directed by the article, I double checked. I was a user of the original Automatic, I've been using them for ages and it quit working for me on June28.
Photo of Derrick S.

Derrick S., Official Rep

  • 7,684 Points 5k badge 2x thumb
Hi Kim, can you please send an email to help@automatic.com so we can take a closer look?
Photo of Marc

Marc

  • 210 Points 100 badge 2x thumb
Gen. 2. Though issue even happens when not connected to adapter.

Started as early customer with Gen. 1 adapter. Something amiss with my data on the server: Legacy format? Size?
(Edited)
Photo of Derrick S.

Derrick S., Official Rep

  • 7,684 Points 5k badge 2x thumb
Hi Marc,

It looks like you have contacted Tech Support and they are looking into the issue for you.
Photo of Marc

Marc

  • 210 Points 100 badge 2x thumb
Turns out as a legacy user my data set is now too big. Apparently with Gen. 2 adapter there is no caching. Data is downloaded anew each time app. is opened. Unfortunate.
Photo of Doug

Doug

  • 76 Points 75 badge 2x thumb
Any hope of getting this addressed? Phone is basically unusable for 30+ seconds when connecting to adapter each time the car starts.
(Edited)
Photo of Derrick S.

Derrick S., Official Rep

  • 7,684 Points 5k badge 2x thumb
Hi Doug,

There are a few different topics in this thread, what are your referring to specifically? Is the app auto-launching?
Photo of Doug

Doug

  • 76 Points 75 badge 2x thumb
Yes, auto-launching and due to the amount of past data, taking forever to load. Often does not connect which then forces me to re-launch the app which again takes a while due to the data transfer...I'm assuming.
Photo of Derrick S.

Derrick S., Official Rep

  • 7,684 Points 5k badge 2x thumb
Hi Doug,

We can't do much about the load time if you have a ton of data, but we can help with the Auto-launching problem. Please email help@automatic.com so they can send you the fix.

This conversation is no longer open for comments or replies.