Where is the Gen 1 firmware love?

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • Answered
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

I've been using the Gen 1 adapter for almost a year now. It's still stuck in firmware 0.9.153. I've been eagerly waiting for the 1.x firmware. I read a few months back that it was planned to be pushed out this summer. Summer has come and gone... and still no update. Why the delay? Thanks!
Photo of Minh

Minh

  • 130 Points 100 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Jeff

Jeff, Alum

  • 14,146 Points 10k badge 2x thumb
Hey Minh,

Thanks for getting in touch!

The firmware update for the first generation adapter is still under development. Since this will be a big update and will change a lot of underlying factors of the product, our firmware team is being very cautious and deliberate with it since safety is our No. 1 concern.

It is in the works, but we don't have an ETA yet. Once testing is complete and all the bugs are figured out, we will take the next steps in a public release.
Photo of JBlakistone

JBlakistone

  • 132 Points 100 badge 2x thumb
Is there a date for the release yet?  My first gen adapter is pretty much useless...I am only getting about 1 in every 5 trips
Photo of Jeff

Jeff, Alum

  • 14,146 Points 10k badge 2x thumb
Hi JBlackistone,

Could you please contact help@automatic.com and refer to the issue you are having? While we are continuing to work on the next version of firmware for the first generation Automatic, you shouldn't be experiencing missed trips if everything is setup correctly.

They should be able to identify any potential issue you may be running into.

Thanks for your patience and understanding.

This conversation is no longer open for comments or replies.