Why no audio settings in the latest app build and for Automatic Pro??

  • 1
  • Question
  • Updated 10 months ago
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

I live in a state where the speed limit is 70 (and higher in some spots). I'm fine with the calculation, but the audio alerts.... come on, Automatic. It appears that feature was adjustable in previous version (reading through old posts), but not so now. So I'm stuck with the superfluous audibles while I'm driving back and forth to work? Everytime I get behind a slow-poke and then get back up to speed? You GOTTA put in options to mute this sucker.
Photo of Andrew Houser

Andrew Houser

  • 80 Points 75 badge 2x thumb

Posted 10 months ago

  • 1
Photo of Ashok Aiyar

Ashok Aiyar

  • 1,160 Points 1k badge 2x thumb
Your query is puzzling because the Automatic Pro did away with all audio feedback. In fact, audio feedback is a frequently requested:

https://community.automatic.com/autom...
https://community.automatic.com/autom...
Photo of Derrick S.

Derrick S., Official Rep

  • 6,994 Points 5k badge 2x thumb
Hi Andrew,

Are you hearing sounds from the adapter or are they coming from your phone? As Ashok mentioned correctly, the Pro adapter you have doesn't provide audio feedback. You can turn them off in the Automatic app by going to the Main Menu and tapping on Settings>>Notifications. From there you can turn off any notification.
Photo of Andrew Houser

Andrew Houser

  • 80 Points 75 badge 2x thumb
Son of a *&^##... you would have thought as a developer I would have been able to tell the difference. Was my phone. Ignore. #n00b

This conversation is no longer open for comments or replies.