Logo thumbnail

Joining the Automatic Community is Easy!

Our community is a great place to share and connect with other people that are passionate about Automatic and the connected car space. Get your questions answered, share your ideas and feedback, get your problems solved, and give back by helping others! It only takes a minute to get started.

Join Now

  • Step 1: Sign Up
  • Step 2: Follow Categories

Conversations

Conversations 1 - 20 of 134
Photo of Bushmaster78FS
Missing an entire trip...
Hello, I have been using Automatic Pro adapters in both of my cars since last March and I am highly satisfied with my purchase. However ...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of Nick Klockenga
Export All Trips to CSV does not work. I get an error message that says it's unable to fetch data.
Here is the error message: https://pasteboard.co/HmoqCLJ.png I don't want to have to select each trip, I want them all in an excel/csv ...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of Jim Henry
Pro in 2007 Esacpe stopped reporting in
My unit just stopped reporting on 5/1/18 - I checked my purchased date - which was 12/14/16, so expiration shouldn't be an issue
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of James Liu
Does anyone experiencing issue during create account
Not able to create new account with Automatic phone app (both IOS and Android) I been retry create new account for more than two weeks n...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of David Hsieh
Can’t decode my VIN
I have the 2nd gen of Automatic and I’m currently trying to set it up with my car. Everything goes smoothly until it tries to detect/deco...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of Brian Collins
Pro dropping off alot since the start of the new year.
I am noticing more and more that my Pro is falling offline when driving around. It never did that for the first year but now it's happen...
  • 2 me toos
  • 1 reply
  • Problem
Photo of linlu
Web Dashboard is very hard to read, it is almost white on white. I need to be able to set the color scheme to something I can actually see.
I am trying to go through the dashboard to find trips made on a specific date. It is very hard to read the side panel where the trips ar...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of Man Fai Ho
No IFTTT for Engine On/OFF received after some day suddently
No IFTTT for Engine On/OFF received. I deleted My Applets for those trigger but nothing help. What's wrong for Classic adapter after some...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of finchattack
Drive style hasn't updated since January
I noticed my drive style using the automatic lite hasn't updated since January 2018. Is there a way to fix?
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of jrinpdx
Automatic Pro not connecting, (where it normally connects every day)
I have a few Automatic Pros.  Never any issues, until now.  1 has started dropping cell connection.  For example, right now, it's at my h...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of Ashok Aiyar
Automatic Pro app isn't updating trips since last night (4/18/2018)
I've had several trips since this morning, and the app isn't registering that these trips have been taken. IFTTT recipes that are Automat...
  • 1 me too
  • 2 replies
  • Problem
Photo of Tyson Lindhardt
Automatic Lite is tracking trips when I turned off location. I DO NOT want my location tracked or shared.
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of Beth Hennes
iOS Classic app for my Gen 2 has been crashing and freezing
The iOS Classic app for my Gen 2 adapter has been crashing and freezing pretty consistently for the past few months--to the point where i...
  • 1 me too
  • 3 replies
  • Problem
Photo of David
Trip Gaps - strait lines not roads
I am seeing these "gaps" on my trips, where i get a straight line from one point to another, not the road(s) I traveled on. This seems t...
  • 1 me too
  • 3 replies
  • Problem
Photo of Julian Gelfand
All Trips showing "unknown"
all my ships for months have shown up "unknown" for all trip details. Any chance anyone cares about this? (I've submited multiple ticke...
  • 2 me toos
  • 5 replies
  • Problem
Photo of Tony Boxacannoli
Notification at every braking event and no trip logging
I have an Automatic Pro installed in a '10 Ford Edge since about Dec. 2017. Just recently, I am getting constant notifications from the a...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem
Photo of Christopher Trudeau
Honda Accord Hybrid "Auto Stop" reports as multiple trips.
Greetings, my 2007 Honda Accord Hybrid (V6 engine -- NOT a plug in, etc.) has an "Auto Stop" function which stops the engine when you com...
  • 2 me toos
  • 7 replies
  • Problem
  • Acknowledged
Photo of rich
Reading on battery versus on fuel ('18 Chrysler Pacifica)
I have a Pacifica hybrid (which is supported per the Automatic compatibility page) and I'm seeing some strange behavior. While running on...
  • 1 me too
  • 2 replies
  • Problem
Photo of donna
I bought Pro for Location Sharing. Every time I open it, it tells me for location sharing that I need to buy Pro. What gives?!
I bought Pro. Set up was easy. Car started, I received an alert thru the app, tapped on it, and guess what? I get a message under Current...
  • 1 me too
  • 3 replies
  • Problem
Photo of Josh
Apple Watch notification is cumbersome to use.
Folks - I have three cars plugged into Automatic. Love it. I have notifications turned on for all of them. I also have an Apple Watch. ...
  • 1 me too
  • 1 reply
  • Problem